LCHF

SOLROSBRÖD
12 skivor
0,5 dl sesamfrön
1 dl rostade solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
1 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med solroskärnor. Grädda i ca 20 minuter.





















"Matrevolutionen - Ät dig frisk med riktig mat"
Andreas Eenfeldts aka Kostdoktorn




MÜSLI

2 dl nötter ( där jag valde 1 dl valnötter och 1 dl sötmandel)
1 dl hela linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl semsamfrön
0,5 dl vatten
0,5 dl rapsolja
salt

Jag hade ugnen på 200 grader. Grovhacka nötterna och blanda samman dem, häll över vätskorna. Strö över blandningen på en långpanna och strö lite grovsalt över. (Vill man ha en torrare müsli kan man hälla över vätskorna efter det att man strött ut nötblandningen på plåten).

Vill man smaksätta kan man även använda sig av vaniljpulver, kanel eller kanske ha i lite kokos. In i ugnen cirka 15 min, men glöm inte att röra runt ett par gånger så att det inte fastnar.

Förvara müslin i en burk med ett lock som sluter åt.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar