onsdag 4 juli 2012

SNART SÅ

Snart händer det och Italien närmar sig med stormfart. Idag tvingade jag med mig sjuka Thor ut för att vi skulle inhandla saker för resan och till valpen. Köpte en canvasbur på Rusta och en super söt leksak, sedan gick vi in till Hööks där Emma tipsat om en billig hundbädd. Inte världens snyggaste, men billig och bra som lilltösen kan kissa ner eller bita sönder utan att matte blir sur. Detta blir en bädd vi kan börja med och sedan har jag redan kikat in en annan som passar bättre till inredningen på lägenheten.

Köpte flugspray igen för femtielfte gången och blir så trött på hur snabbt det tar slut när man sprayar på sig själv och två hästar. Det har dessutom blivit bestämt att Ultra shield, som är det enda jag gillar, ska sluta att säljas. Har däremot fått tips av Charlotte att testa kronhjortsolja som flugmedel. Det ska lukta ungefär som tjära och gamla cigaretter, inte konstigt att flugorna flyr för sina liv. Däremot kan man inte köpa detta i Sverige utan endast i Danmark, men när Ultra shield försvinner kollar kanske återförsäljare på andra alternativ.

När jag hämtade Velle i hagen såg han stel ut i gången. Släppte lös honom i paddocken och det krävdes inte många steg innan han började halta på vänster fram. Fasen också, inte bra planerat inför resan. Han har sätt lite knacklig ut på sista tiden men har alltid kommit igång under ridturen. Velino har haft dålig blodcirkulation i hovarna i många år och kräver sin framskrittning innan han kommer igång. Men nu var det något mer. Ingen värme eller svullnad någonstans i benen eller hovarna, men han har sulor så kan inte klämma eller känna efter hovböld. Är relativt nyskodd så vet inte om det är en söm eller något som spökar. Har bett stallet att hålla honom under uppsikt och Emma ska ut och hålla koll på dem. Inte roligt när ens djur blir äldre.

Charlotte och Appe har köpt en liten morganflicka, Sevda, på 7 månader som vi var tvungna att kika på. Underbart läcker färg och verkar vara en riktigt trevlig häst med massa riv i. Charlotte och Appe kommer inte att gå sysslolösa med den lilla :)

Såg ett tips på Stockholmsjennas blogg angående vilka som kommer att vara utställare på Falsterbo Horse Show. Tänkte att det fanns någon som var intresserad och därför hittar ni den listan på länken här.
Sevda

Musse tycker att flugorna bits




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar