måndag 25 juni 2012

ÅB nr 3

Glömde förresten att berätta hur det gick i Helsingborg idag. Veterinären tyckte att det såg bättre ut och att ligamenten var inte lika "taggiga". Däremot blev hon förvånad över att det fortfarande var lite ödem kvar precis under huden. Med två behandlingar borde all svullnad vara borta nu. Men missförstå mig rätt, det var inte mycket kvar, men ändå nämnvärt. 

När hon drog över ryggraden såg hon att ligamenten har delvis lossnat ifrån sina fästen på kotorna. Det är just över det området som han har problem. Troligtvis har han varit med om en otrolig trauma och veterinären kliar sig i huvudet över vad han kan ha tänkas gjort. Jag tycker ju att en sådan skada måste uppkomma genom att han gått omkull eller något, men man tycker ju att jag borde sett det av leravtryck på täcket eller något. 

Det blev i alla fall ingen mer behandling och återbesök om 4-6 veckor. Han får börja promeneras och röra på sig. Ska gå i en normal form och vi ska vara försiktiga. Veterinären kunde inte säga något om framtiden, men börjar väl härifrån så får man se. Det får ta den tid det tar, men saknar att rida honom.

Class var bäst som vanligt och även fast vi båda kände av nerverna idag,  skötte han sig exemplariskt. Älskar den lilla gråa åsnan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar