torsdag 21 juni 2012

LÖVMARKNADEN!

Det blev ingen båt in till Karlskrona och Lövmarknaden. När vi kom till bryggan stod det redan en massa människor framför oss, och när båten kom in till hamnen meddelade de att endast tjugo personer kunde få plats. Surt sa räven och det var inte bara min systerdotter på sex år som blev måttligt besviken. Det fick bli bilen istället, men då det var gratis parkering gjorde det inte så mycket.

Det finns verkligen mycket skräp på en sådan här marknad, men det jag uppskattar är allt hantverk och originella ting. Inhandlade dock inte så extremt speciella saker. Thor och jag köpte ett linne till honom, en fint flätad strandväska, havannahatt till mig, fiskesaker och självklart bigarråer.

Roligt med marknader är all fantastisk mat som man kan testa på. Gick förbi en ensam kille som stod och gjorde lövtunna crepes med nutella. Det var man ju tvungen att testa i halvlek och det fick bli en, fast med jordgubbar på också. Himmelskt gott och nutellan bara smälte samman med jordgubbsbitarna...mums. Definitivt något man får ta med hem som tips på lördagsgottis.

Något jag blir helt tokig på och som jag har svårt att förstå, är alla människor som måste ha med sig sina hundar in bland allt folk. Det var riktigt varmt idag och hundarna man såg var helt klart tagna av trängseln och värmen. Visst att man åker in en stund och håller sig i utkanterna för socialiseringens syfte, men att ge sig in mellan de trånga stånden bland barnvagnar och shoppingtokiga människor, det förstår jag inte. Vet inte hur många barnvagnar jag fick i hälarna, eller människor som sprang in i en, hur tror man att hundarna uppfattar det. Nej gillar det inte. Man får välja sina ställen och Lövmarknaden drar in extremt mycket folk och det måste man tänka på. Något annat knasigt såg min syster och det var en hund som hängde i en vanlig barnsele på mattes mage. Ärligt talat.

När vi var på väg hem gick vi förbi en man som sålde honung. Han hade verkligen satsat och klätt ut sig dagen till ära.

Det konstiga är att där finns nästan allt man kan tänka sig, fast inget hästrelaterat alls. Skulle kanske vara något. Saknar mina pojkar enormt mycket men snart beger vi oss tillbaka till Malmö. Ska ju på det är återbesöket med Class. Dock lite skönt att få semester ibland och är bara glad att jag har en underbar vän som håller koll på såväl hästar som boendet. Alltid bra med en liten häst och husvakt.

Nu ska det ätas bigarråer och syster ska baka jordgubbstårta tills imorgon.


Thor är väldigt nöjd med sitt nya fina linne.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar